S ponosom vam predstavljamo naš svježi kravlji sir proizveden po tradicionalnoj recepturi naših baka. Priprema se od svježeg kravljeg mlijeka s naše farme gdje kravice imaju najbolju prirodnu ishranu na okolnim zelenim pašnjacima što našem siru daje najbolju kvalitetu.

Sama priprema sira se odvija u strogo kontroliranim higijenskim uvjetima gdje se nakon mužnje mlijeko ostavlja u posudama u kojima stoji do grušanja te se obire vrhnje i zagrijava na određenu temperaturu dok se ne odvoji bistro zelena sirutka tek onda ide u kalupe na formiranje i cijeđenje. Sir se tada cijedi kriz cijedilo i spreman je za pakiranje i konzumaciju.

Svježi kravlji sir je namirnica izuzetno bogata viskokvalitetnim proteinima. Sadrži sve esencijalne aminokiseline u količinama proporcionalnim tjelesnim potrebama, stoga može biti potpuna zamjena mesu. Osim toga, svježi sir sadrži masti i ugljikohidrate te je dobar izvor vitamina i minerala, ponajprije kalcija, fosfora i magnezija. Aromatičan kremasti sir bogate teksture izvrstan je dodatak vašoj svakodnevnoj prehrani. Sir je naročito važan za osobe koje ne podnose laktozu jer osobama koje ne piju mlijeko osigurava unos potrebnog kalcija. Većina ugljikohidrata uklonjena je procesom proizvodnje sira pa tako osobe koje ne podnose mlijeko mogu dobro podnositi sir. Uz to, ova namirnica pridonosi zdravlju zuba jer sprečava razvoj karijesa i regulira pH vrijednost organizma pa tako smanjuje njegovu zakiseljenost. A pomaže i u procesu mršavljenja.

Svježi kravlji sir je idealan večernji obrok, jer se tijekom noći luči hormon rasta koji će omogućiti pravovaljanu obnovu bjelančevina u našem organizmu

Najpoznatije naše tradicionalno jelo je sir s vrhnjem ali je širok spektar njegove primjene u našim kuhinjama, restoranima i slastičarnicama.

Koristi se kao nadjev u raznim štrudlama, gibanicama, pitama, palačinkama ali i kao samostalna namirnica je vrlo omiljena u našim krajevima.

Čuva se na temperaturi od 4-8°C i rok trajanja mu je 5 dana.

Kako ga možete sami napraviti od mlijeka koje nije prokuhano potražite na našoj stranici sa receptima. Takvo mlijeko možete nabaviti na našim mljekomatima u Zaprešiću.

Kod nas svježi sir može nabaviti u pakiranju od 500g i 1 kg.

Prodajna mjesta gdje možete kupiti naše proizvode

svjezi sir vel

Zdravstveni nadzor mlijeka na mljekomatu

Sanitarna inspekcija redovito kontrolira zdravstvenu ispravnost mlijeka na našem mljekomatu u Zaprešiću. Ovdje možete pogledati posljednje provedene inspekcijske nalaze

Ispitni izvještaj Mikotoksini 140225_str 1 od 4

Ispitni izvještaj Mikotoksini 140225_str 2 od 4

Ispitni izvještaj Mikotoksini 140225_str 3 od 4

Ispitni izvještaj Mikotoksini 140225_str 4 od 4

Kako mi brinemo o zdravstvenoj ispravnosti našeg mlijeka

Prilikom mužnje koristimo najviši stupanj higijene prema europskim standardima zbog čega laboratoriski nalazi pokazuju zavidne rezultate. Naše mlijeko se se jednom mjesečno nosi na ispitivanje u nezavisni laboratorij

Martino iskustvo

Ovo mlijeko je zaista drugačije

Kad pijem ovo mlijeko osjeti se neka punoća okusa. Nije onako isprzno kao ona mlijeka iz supermarketa

Marta, 36 g.

Krave na paši

Po zagorskim bregima

Dopalo mi se kad sam ugledao da se na ovoj farmi krave pasu vani po okolnim zagorskim bregima. To se osijeti i na kvaliteti mlijeka. Takav način proizvodnje mlijeka u našoj zemlji je vrlo vrlo rijedak

Josip, 56 g.

Mogu napraviti sir

I druge mliječne prerađevine

Oduševljena sam da mogu od ovog mlijeka napraviti u vlastitoj kući sir i kiselo mlijeko. Super !!!

Dragica, 48 g.

Idi na vrh
Koristimo kolačiće.

Kolačiće (eng. cookies) koristimo kako bismo Vam pružili što bolje korisničko iskustvo, prikaz sustava navigacije, mogućnost rezervacije smještaja i slično. Također koristimo i Google Analytics koji sam kao i mnoge druge stranice također koriste kolačiće.

Kolačiće za ovu stranicu možete izbrisati ili blokirati u postavkama Vašeg internet preglednika. Više informacija možete saznati u Izjavi o kolačićima.

Nastavkom korištenja stranica slažete se da možemo postavljati ove vrste kolačića na vašem uređaju/računalu.

U redu