Naš maslac ili kako se još naziva u našim krajevima putar karakterizira lijepa žuta boja i božanstven okus. Dobiva se procesom bućkanja od kiselog vrhnja koje sami radimo iz mlijeka od naših kravica koje se pasu na okolnim prirodnim pašnjacima što je vrlo važno jer takvo mlijeko obiluje omega 6 i omega 3 masnim kiselinama, vitaminima, mineralima i lecitinom. Ove komponente mogu neutralizirati potencijalno štetan učinak zasićenih masti i kolesterola.

Putar je energetski i nutritivno visoko vrijedna hrana, i slovi kao najzdravija prirodna masnoća ali u manjim količinama. Osim velikog udjela masnoća (iz mlijeka) ima velik udio bjelančevina, vitamina i minerala te je izvor prehrane u mnogim kulturama već tisućama godina. Takođe je poznato da putar ima regenerativan učinak na glasnice i idealno djelujena njih  u kombinaciji mlijeka i meda.

Koristimo ga u našoj prehrani kao samostalan namaz na kruh i kao dodatak u mnoga jela. Možda niste znali ali maslac ima ključnu ulogu u pripremi umaka koji su važno obilježje francuske kuhinje. Osnova od maslaca i jaja čine dva najpoznatija umaka – hollandaise i bérnaise umak.

Čuva se na temperaturi od 4-8°C i rok trajanja mu je x dana.
Kod nas se može nabaviti u pakiranju od 250 g.

Prodajna mjesta gdje možete kupiti naše proizvode

Putar

Zdravstveni nadzor mlijeka na mljekomatu

Sanitarna inspekcija redovito kontrolira zdravstvenu ispravnost mlijeka na našem mljekomatu u Zaprešiću. Ovdje možete pogledati posljednje provedene inspekcijske nalaze

Ispitni izvještaj Mikotoksini 140225_str 1 od 4

Ispitni izvještaj Mikotoksini 140225_str 2 od 4

Ispitni izvještaj Mikotoksini 140225_str 3 od 4

Ispitni izvještaj Mikotoksini 140225_str 4 od 4

Kako mi brinemo o zdravstvenoj ispravnosti našeg mlijeka

Prilikom mužnje koristimo najviši stupanj higijene prema europskim standardima zbog čega laboratoriski nalazi pokazuju zavidne rezultate. Naše mlijeko se se jednom mjesečno nosi na ispitivanje u nezavisni laboratorij

Martino iskustvo

Ovo mlijeko je zaista drugačije

Kad pijem ovo mlijeko osjeti se neka punoća okusa. Nije onako isprzno kao ona mlijeka iz supermarketa

Marta, 36 g.

Krave na paši

Po zagorskim bregima

Dopalo mi se kad sam ugledao da se na ovoj farmi krave pasu vani po okolnim zagorskim bregima. To se osijeti i na kvaliteti mlijeka. Takav način proizvodnje mlijeka u našoj zemlji je vrlo vrlo rijedak

Josip, 56 g.

Mogu napraviti sir

I druge mliječne prerađevine

Oduševljena sam da mogu od ovog mlijeka napraviti u vlastitoj kući sir i kiselo mlijeko. Super !!!

Dragica, 48 g.

Idi na vrh
Koristimo kolačiće.

Kolačiće (eng. cookies) koristimo kako bismo Vam pružili što bolje korisničko iskustvo, prikaz sustava navigacije, mogućnost rezervacije smještaja i slično. Također koristimo i Google Analytics koji sam kao i mnoge druge stranice također koriste kolačiće.

Kolačiće za ovu stranicu možete izbrisati ili blokirati u postavkama Vašeg internet preglednika. Više informacija možete saznati u Izjavi o kolačićima.

Nastavkom korištenja stranica slažete se da možemo postavljati ove vrste kolačića na vašem uređaju/računalu.

U redu