Skuta pripada vrsti albuminskih sireva odnosno od sireva od sirutke. Radi se od sirutke ostale od procesa izrade osnovnog sira. Ta sirutka se zakuha ili provari. Negdje se još taj sir naziva i Provara. Pripada kategoriji mekanih kremastih sireva s bogatom aromom.
Skuta je dijetetski proizvod koji jača imunološki sustav čovjeka jer sadrži čiste sirutkine proteine, ne sadrži ugljikohidrate,  a ima manje od 1% mlječne masti. Idaelna za regulaciju šećera i regeneraciju jetre.
Koristi se uz samostalnu konzumaciju i kao podloga u pripremama slastica, pita, štrudla, a odlično se slaže i kao namaz na kruhu sa džemovima i medom.
Čuva se na temperaturi od 4-8°C i rok trajanja mu je 5 dana.
Kod nas se može nabaviti u pakiranju od 250g, 500g i 1 kg.

Prodajna mjesta gdje možete kupiti naše proizvode

Skuta

Zdravstveni nadzor mlijeka na mljekomatu

Sanitarna inspekcija redovito kontrolira zdravstvenu ispravnost mlijeka na našem mljekomatu u Zaprešiću. Ovdje možete pogledati posljednje provedene inspekcijske nalaze

Ispitni izvještaj Mikotoksini 140225_str 1 od 4

Ispitni izvještaj Mikotoksini 140225_str 2 od 4

Ispitni izvještaj Mikotoksini 140225_str 3 od 4

Ispitni izvještaj Mikotoksini 140225_str 4 od 4

Kako mi brinemo o zdravstvenoj ispravnosti našeg mlijeka

Prilikom mužnje koristimo najviši stupanj higijene prema europskim standardima zbog čega laboratoriski nalazi pokazuju zavidne rezultate. Naše mlijeko se se jednom mjesečno nosi na ispitivanje u nezavisni laboratorij

Martino iskustvo

Ovo mlijeko je zaista drugačije

Kad pijem ovo mlijeko osjeti se neka punoća okusa. Nije onako isprzno kao ona mlijeka iz supermarketa

Marta, 36 g.

Krave na paši

Po zagorskim bregima

Dopalo mi se kad sam ugledao da se na ovoj farmi krave pasu vani po okolnim zagorskim bregima. To se osijeti i na kvaliteti mlijeka. Takav način proizvodnje mlijeka u našoj zemlji je vrlo vrlo rijedak

Josip, 56 g.

Mogu napraviti sir

I druge mliječne prerađevine

Oduševljena sam da mogu od ovog mlijeka napraviti u vlastitoj kući sir i kiselo mlijeko. Super !!!

Dragica, 48 g.

Idi na vrh
Koristimo kolačiće.

Kolačiće (eng. cookies) koristimo kako bismo Vam pružili što bolje korisničko iskustvo, prikaz sustava navigacije, mogućnost rezervacije smještaja i slično. Također koristimo i Google Analytics koji sam kao i mnoge druge stranice također koriste kolačiće.

Kolačiće za ovu stranicu možete izbrisati ili blokirati u postavkama Vašeg internet preglednika. Više informacija možete saznati u Izjavi o kolačićima.

Nastavkom korištenja stranica slažete se da možemo postavljati ove vrste kolačića na vašem uređaju/računalu.

U redu